Declaraţia de avere a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, candidat PDM la alegerile parlamentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţia de avere a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, candidat PDM la alegerile parlamentare

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu, care este candidat al Partidului Democrat la alegerile parlamentare, a prezentat la CEC declaraţia de avere şi interese personale pentru perioada 2017-2018. Speakerul Parlamentului a vândut în această perioadă un apartament cu 68 de mii de euro şi a închiriat o casă de locuit de aproape 300 m2, care îl costă 1 200 de euro. Totodată, la colecţia de ceasuri a preşedintelui Parlamentului s-a adăugat un nou cadou în valoare de opt mii de dolari, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit ZDG, pentru perioada 2017-2018, speakerul Andrian Candu declară un salariu de aproximativ 367 de mii de lei şi indemnizaţii de 32 de mii de lei, la care se mai adaugă un venit de aproape 466 de mii de lei în calitate de „restituire a capitalului social” de la compania „Prime Managament SRL”, care a fost lichidată. În 2018 preşedintele Parlamentului a vândut un apartament şi un garaj, iar în urma tranzacţiilor a obţinut 78 de mii de euro.

Potrivit declaraţiei de avere, Candu nu deţine niciun teren, însă este proprietarul a 33% dintr-un apartament de 61 m2. În 2016 preşedintele Parlamentului s-a mutat într-un apartament cu o suprafaţă de 243 m2, pe care l-a obţinut prin contract de comodat, de la naşul său, Vladimir Plahotniuc. Totodată, speakerul a trecut în declaraţia sa de avere şi o casă de locuit de 287 m2, pe care o închiriază din 2018 cu 1 200 de euro.

Finul lui Plahotniuc deţine bunuri de preţ şi colecţii de artă care sunt însă blurate în declaraţia sa de avere şi interese personale. La averea preşedintelui Parlamentului se mai adaugă şi patru ceasuri de mână, pe care acesta le-a primit cadou. Cel mai scump ceas are o valoare de 11 mii de dolari. Este vorba de un ceas Zenith, pe care Candu l-a primit cadou în 2011.

Andrian Candu are deschise conturi bancare în Austria, România şi Cehia. Speakerul îşi păstrează banii şi în băncile din R. Moldova, în care are deschise mai multe conturi bancare. Într-un fond privat de pensii, Candu are depozitaţi 204 de mii de roni.

În declaraţia de avere şi interese personale Candu a mai indicat că în 2013 a contractat două credite de 250 de mii de lei, scadente în 2019.

Andrian Candu este candidatul cu numărul trei în lista Partidului Democrat pentru circumscripţia naţională.

Similare
RECOMANDĂRI