Cristina Gherasimov, numită consilierul preşedintelui Maia Sandu în domeniul politicii externe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cristina Gherasimov, numită consilierul preşedintelui Maia Sandu în domeniul politicii externe

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcţia de Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Preşedinţiei.

La momentul de faţă, Gherasimov este cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală, Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Aceasta deţine un doctorat în ştiinţe politice de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

A făcut studii şi cercetare în cadrul Institutului European pentru Studii Internaţionale Avansate din Nice, Universitatea din Wroclaw, Universitatea din Mannheim, şi ETH Zurich.

Totodată, a administrat Indicele Anticorupţie în Domeniul Apărării la  Transparency International Defense and Security Program (UK) şi a lucrat ca analist in cadrul Programului Rusia şi Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Gherasimov a participat în cadrul mai multor dezbateri pe tematica securităţii, politicii externe, integrării europene etc. organizate de diferite organizaţii de la Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI