Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei doi deputaţi din parlamentul de la Chişinău, diagnosticaţi cu noul coronavirus, au revenit la muncă

Cei doi deputaţi din parlamentul de la Chişinău, diagnosticaţi cu noul coronavirus, au revenit la muncă. Reprezentanţii opoziţiei parlamentară s-au arătat revoltaţi de prezenţa lui Nichiforciuc şi Mizdrenco în plenul Legislativului, pe motiv că cei doi le-ar pune sănătatea în pericol. Potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii persoanele vindecate de Covid-19 trebuie să stea în autoizolare încă 14 zile.

După o pauză de câteva săptâmâni, timp în care aleşii poporului au stat în autoizolare, legislativul ţării şi-a reluat astăzi activitatea. La muncă au venit şi cei doi parlamentari trataţi de infecţia Covid-19, democratul Eugen Nichiforciuc şi socialistul Vladimir Mizdrenco.

„Parlamentul a stat în izolare 14 zile, acum 2 deputaţi încalcă recomandările MS şi au venit la şedinţă, scopul care e, să ne băgaţi iar în carantină pe toţi.  haideţi să fim responsbali şi să nu punem sub risc sănătatea familiilor noastre. Solicităm ca aceste persoane să părăsească sala plenului şi să nu ne expună riscului pe toţi”, a spus LIVIU VOVC, deputat PPDA.

„Două săptămâni după testul negativ persoanele trebuie să stea în izolare pentru că ar putea să fie purtători ai virusului”, a precizat MIHAI POPŞOI, vicepreşedintele Parlamentului.

În timp ce opoziţia a cerut insistent ca cei doi parlamentari să părăsească sala de plen, cei de la putere spun că nu există motive de îngrijorare.

„Testul negativ, pe care l-am avut a fost pe data de 27. Din data de 27 până azi au trecut 15 zile, ieri oficial am ieşit din autoizolare”, A SPUS EUGENIU NICHIFORCIUC, deputat PDM.

„Secretul e simplu, dvs vreţi să plece cei 2 deputaţi, să nu fie în sală, să nu fie majoritate parlamentară, şi voi să vă faceţi de cap cum vă trăsneşte”, a precizat  DUMITRU DIACOV, deputat PDM.

„Stimaţi deputaţi, vă doresc să aveţi sănătate, aveţi frică de cei doi deputaţi infectaţi, ţineţi-vă mai departe de ei”, a spus ZINAIDA GRECEANÎI, preşedintele Parlamentului.

Zinaida Grecianâi a fost, chiar, mustrată pentru purtatea incorectă a măştii de protecţie.

„Dna preşedinte, vă rugăm să purtaţi masca corect, pe nas şi pe gură. Aveţi grijă de sănătatea dvs şi daţi exemplu frumos”, a menţionat RUXANDA GLAVAN, deputat Pro Moldova.

De la începutul pandemiei, trei deputaţi şi trei angajaţi ai Legislativului au fost diagnosticaţi cu infecţia Covid-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI