Camere de supraveghere în secţiile de vot, instalate de aceeaşi firmă care va livra seturi pentru nou-născuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Camere de supraveghere în secţiile de vot, instalate de aceeaşi firmă care va livra seturi pentru nou-născuţi

Comisia Electorală Centrală a anunţat că a selectat compania Rapid Link SRL ca furnizor a 2.300 de camere video, care urmează să fie instalate în secţiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

După ce a câştigat la finele anului trecut contractul de 20,4 milioane lei pentru livrarea în perioada ianuarie - mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuţi în toate maternităţile din Republica Moldova, Rapid Link SRL a fost desemnată pe 3 ianuarie 2019, câştigătoare şi a licitaţiei de achiziţie şi furnizare de camere video în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 12 milioane de lei, cu TVA), transmite Mold-Street.

O cameră video va costa 4.277 lei (5.133 lei cu TVA) şi va fi de producţie a gigantului chinez Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd.

În cadrul licitaţiei, compania controlată de Victor Baciu a avut un singur concurent, firma Victiana SRL, care a avut o ofertă totală cu aproximativ 132 de mii de lei mai scumpă.

Ambele firme însă au prezentat documente că ar demonstra că sunt distribuitori oficiali ai companiei chineze Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd, iar asemănările nu se termină aici.

Astfel în Formularul ofertei (F3.1) textul practic este identic, iar în oferta Rapid Link SRL la punctul e) scrie chiar că „În cazul acceptării prezentei oferte, Victiana SRL se angajează, să obţină o Garanţie de bună execuţie în conformitate cu FDA7, pentru executarea corespunzătoare a contractului de achiziţie publică”.

Articolul integral îl găsiţi aici.

Similare
RECOMANDĂRI