Andrian Candu: Republica Moldova nu va înainta cerere de aderare la UE în perioada de preşedinţie a României
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Republica Moldova nu va înainta cerere de aderare la UE în perioada de preşedinţie a României

În perioada preşedinţiei României în UE, 1 ianuarie – 30 iunie 2019, nu va fi înaintată o cerere de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Şeful legislativului susţine că din anul 2017 UE s-a schimbat, inclusiv datorită Brexit-ului şi că acum Uniunea Europeană se confruntă cu multe alte provocări şi elemente surpriză, astfel încât şi-a schimbat puţin politica de acceptare a noilor membri în perioada imediat următoare.

„Să fim realişti că preşedinţia română de anul viitor în Uniunea Europeană va aduce unele avantaje Republicii Moldova, dar nu cererea de aderare. Aş vrea să vin cu termeni atunci când lucrurile sunt clare şi în Republica Moldova, dar şi în Uniunea Europeană, deoarece noi nu suntem extraşi cumva din realitate. Haideţi să discutăm la acest subiect după alegerile din Parlamentul European”, a spus Andrian Candu.
Similare
RECOMANDĂRI