Andrian Candu: E prerogativa breslei judecătoreşti să-i găsească un succesor lui Panţâru
Sursa foto:candu.md Vizualizari:

Andrian Candu: E prerogativa breslei judecătoreşti să-i găsească un succesor lui Panţâru

„Speculaţii” şi „teorii conspirative”. Astfel a comentat preşedintele Parlamentului Andrian Candu afirmaţiile că demisia lui Tudor Panţâru din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale ar avea vreo legătură cu decizia prin care s-a respins cererea liberalilor de a verifica constituţionalitatea sistemului mixt de vot sau că astfel se eliberează fotoliul pentru „omul lui Plahotniuc”, Mihai Poalelungi.

Este prerogativa breslei judecătoreşti să-i găsească un succesor lui Tudor Panţâru, iar legislativul nu va interveni, a spus Andrian Candu, răspunzând la întrebările jurnaliştilor, vineri, după o şedinţă cu şefii comisiilor parlamentare, transmite IPN.

Răspunzând la o altă întrebare, şeful legislativului a declarat că va participa la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe care preşedintele Igor Dodon a spus că o va convoca pentru a condamna declaraţiile de unire cu România semnate de câteva localităţi din Moldova. Personal însă are dubii privind oportunitatea convocării Consiliului pe acest subiect. „Personal, nu cred că chestiuni simbolice trebuie discutate la Consiliul de Securitate. Sunt multe alte subiecte stringente”, a spus Andrian Candu.

Cât priveşte acuzaţiile liberal-democraţilor că Valeriu Ghileţchi a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului cu mai puţine voturi decât s-a declarat şi decât trebuia, Andrian Candu a spus că acest demers „seamănă foarte mult cu o răfuială” între foşti colegi de partid, iar PLDM nu are decât să urmeze procedura oficială de revocare.

Întrebat când va fi publicat integral cel de-al doilea raport Kroll, preşedintele Parlamentului a spus că Banca Naţională, nu Andrian Candu, trebuie să răspundă la această întrebare.

Şedinţa cu şefii comisiilor parlamentare precedă startul de săptămâna viitoare a sesiunii de primăvară-vară.
Similare
RECOMANDĂRI