Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anatol Ţăranu: Şi la alegerile parlamentare anticipate, diaspora îşi va spune cuvântul

Ca şi la alegerile prezidenţiale, diaspora ar putea avea un cuvânt greu de spus la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. De această părere este analistul politic Anatol Ţăranu, prezent în platoul emisiunii Punctul pe Azi.

Potrivit lui Ţăranu, la ora actuală numărul alegătorilor care se înregistrează în prealabil, pentru participare la alegerile din 11 iulie este unul mai mare decât cel care a fost la alegerile prezidenţiale, iar asta denotă faptul că, cel mai probabil, diaspora va fi foarte activă şi va răspunde masiv mesajelor care vin din Republica Moldova.
 
„Diaspora joacă un rol tot mai important in electorala din Republica Moldova, aceasta s-a manifestat si la prezidenţiale, eu cred că şi de data aceasta, în cadrul alegerilor parlamentare, diaspora îşi va spune un cuvânt, care va trage greu la cântar. Diaspora este partea cea mai pasionată a electoratului moldovenesc. De ea, de diaspora, va depinde, în mare, scorul final, fiindcă ar putea să se întâmple că scorul final ar putea fi la egalitate, şi atunci diaspora va fi cea care va aduce victoria unei părţi sau alteia. Avânt în vedere că diaspora, tradiţional, votează cu partidele pro europene, trebuie să vorbim de  acea rezervă de aur a partidei pro europene în diaspora”, spune analistul. 

Astfel, Anatol Ţăranu consideră că diaspora ar putea înclina balanţa în favoarea partidelor pro europene, deşi, spune acesta, dacă e să ne amintim de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a câştigat şi în interiorul republicii,  însă la limită.  
 
Similare
RECOMANDĂRI