Ambasadorul Poloniei la Chişinău: Republica Moldova trebuie să consolideze cadrul legal şi cel politic, pentru a atrage mai multe investiţii
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Ambasadorul Poloniei la Chişinău: Republica Moldova trebuie să consolideze cadrul legal şi cel politic, pentru a atrage mai multe investiţii

Republica Moldova are un potenţial foarte mare în diverse domenii, mai ales în agricultură, şi cea mai importantă recomandare venită din partea tuturor ţărilor Uniunii Europene este de a consolida cadrul legal, şi poate chiar cel politic, pentru a atrage mai multe investiţii. Este declaraţia ambasadorului Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, într-un interviu pentru IPN.

"Poporul Republicii Moldova este un popor foarte prietenos, foarte harnic, foarte deschis. În fiecare zi avem dovezi de simpatie şi fără nicio problemă putem porni multe proiecte de cooperare. Cred că cea mai importantă este recomandarea venită din partea tuturor ţărilor Uniunii Europene de a consolida cadrul legal, şi poate chiar cel politic, pentru a atrage mai multe investiţii. Când creezi un cadru favorabil, atunci investitorii înşişi vin la tine cu bani. Cred că Republica Moldova are un potenţial foarte mare în mai multe domenii. În primul rând în domeniul agricol, dar nu numai", a declarat Bartlomiej Zdaniuk.

Potrivit ambasadorului, reuşitele şi provocările Poloniei pot fi model de lecţii pentru Republica Moldova şi cetăţenii ei în procesul de dezvoltare. 

„Fiecare succes al Republicii Moldova şi al altor vecini ai noştri este şi succesul nostru. Fiecare înfrângere, fiecare problemă are şi ea un impact asupra situaţiei de la noi. Republica Moldova se confruntă cu multe provocări. Nu numai dosarul transnistrean, sunt şi unele provocări interne. Soluţionarea acestor probleme este şi în interesul Poloniei, pentru că atunci şi regiunea devine mai stabilă şi Polonia devine mai atractivă ca stat. Polonia a fost unul dintre cei doi autori ai proiectului Parteneriatului Estic, tocmai pentru că, dacă situaţia în zona respectivă nu va fi stabilizată, dacă nu vom vedea un progres, atunci acest lucru va constitui o piedică şi pentru dezvoltarea noastră”, a afirmat diplomatul într-un interviu pentru IPN.

Astăzi, 3 mai, este sărbătoarea naţională a Poloniei.
Similare