Alegeri Hânceşti: Toate secţiile de votare au fost deschise. Ce măsuri au fost întreprinse împotriva coronavirusului, potrivit CEC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri Hânceşti: Toate secţiile de votare au fost deschise. Ce măsuri au fost întreprinse împotriva coronavirusului, potrivit CEC

Comisia Electorală Centrală anunţă că, la ora 7.00, s-au deschis cele 44 de secţii de secţii de votare organizate pentru desfăşurarea alegeri parlamentare noi în circumscripţia uninominală nr.38, Hânceşti.

În listele electorale de bază sunt înscrişi 61 560 de alegători. Până la ora 9.00 au votat circa 2300 de persoane, informează CEC.

Preşedintele CEC Dorin Cimil a declarat într-un briefing că autorităţile electorale centrale şi locale au întreprins toate măsurile care se impun în contextul situaţiei alarmante cauzate de răspândirea noului coronavirus. Au fost dezinfectate încăperile, în toate secţiile de votare sunt soluţii antiseptice, iar membrii birourilor electorale au primit măşti şi mănuşi medicale, a declarat Dorin Cimil.

Preşedintele CEC a mai spus că în seara zilei de ieri, Comisia Electorală a solicitat opinia autorităţilor abilitate cu drept decizional referitor la desfăşurarea alegerilor de astăzi de la Hânceşti: Consiliul Suprem de Securitate, Comisia naţionale extraordinare de sănătate publică şi Comisia Situaţii Excepţionale a raionului Hânceşti.

”În acest context, am fost informaţi despre faptul că măsurile impuse de către autorităţi nu se referă şi la organizarea alegerilor, însă, impun autorităţilor publice întreprinderea tuturor măsurilor de prevenţie necesare şi posibile în vederea neadmiterii răspândirii epidemiei”, a declarat Dorin Cimil.

Totodată, preşedintele CEC a precizat că ”atât Constituţia Republicii Moldova, cât şi Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, asediu şi de război, indică faptul că restrângerea unor drepturi sau al unor libertăţi se face doar în cazul declarării stării de urgenţă, de asediu sau de război prin hotărâre de Parlament, iar legislaţia electorală prevede că procesul de votare se suspendă în cazurile de dezordine în masă, calamităţi naturale, de alte circumstanţe neprevăzute, care îi pun pe alegători în pericol sau fac imposibilă efectuarea votării”.

sursa: radiochisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI