Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

Personajele noastre de astăzi ne iubesc pe limba lor. Uneori locuim împreună cu ele, alteori ne oprim din drumul nostru pentru o mângâiere reciprocă. Le cunoaşteţi sigur, nu trec neobservate. Animalele sunt sărbătorite astăzi în intreaga lume.

Azi e Ziua Mondială a Animalelor. Iniţiativa are aproape 100 de ani şi e serbată odatăt cu prăznuirea de către catolici a Sfântului Francisc de Asisi despre care am vorbit ieri. Pe lângă multe altele, Francisc era şi protector al animalelor pe care le numea fraţi şi surori.

Se spune că le înţelegea limba şi vorbea adesea cu câte un lup, o vulpe sau o căprioară. Sigur că religia canonică nu pune în acelaşi plan spiritual omul cu animalul, mai ales că primul obişnuieşte să-l mănânce pe cel de-al doilea.

N-o putem mânca pe sora vacă sau pe fratele porc fără un sentiment canibalesc.

Azi este ziua în care animalele trebuie privite ca fiinţe cu sentimente şi trăiri. E ziua în care trebuie să le respectăm şi să le creem condiţii bune. Poate şi ziua în care n-ar trebui să ne privească din farfurie.

Poate să ne aducem aminte că mai sunt doar 300 de exemplare de tigru siberian în salbaticie, iar tigrul caspic a dispărut.

Similare
RECOMANDĂRI