Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. A cumpărat un telefon mobil în credit oferind date false, iar acum riscă până la 3 ani de închisoare. Isprava unui bărbat din Chişinău

Ofiţerii de investigaţie a Inspectoratului de Poliţie Buiucani, în urma acţiunilor desfăşurate, au reţinut un bărbat care, prin înşelătorie, a prejudiciat o companie prestatoare de servicii de telefonie mobilă, cu suma de 22.000 de lei. Suspectul s-a dovedit a fi în vârstă de 30 de ani şi este originar din Chişinău.

Individul, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor prin inducerea în eroare şi sub pretextul de a procura un telefon în credit, a încheiat un contract oferind date false, după care de la compania respectivă a obţinut un telefon mobil de model „Samsung”.

În cadrul acţiunilor procesual penale, acesta şi-a recunoscut vina, declarând că a comis infracţiunea cu scopul de a obţine profit, astefel telefonul obţinut, l-a vândut unei persoane necunoscute, dupa ce a plasat un anunţ pe internet.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru „escrocherie”, iar conform legislaţiei penale în vigoare, acesta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Similare
RECOMANDĂRI