Un tată şi un fiu, condamnaţi la închisoare, după ce au omorât cu bestialitate o mamă, care a vrut să-şi apere fiica
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tată şi un fiu, condamnaţi la închisoare, după ce au omorât cu bestialitate o mamă, care a vrut să-şi apere fiica

Un tată şi un fiu au fost condamnaţi la 21 şi respectiv 19 ani de închisoare, pentru omorul cu deosebită cruzime al unei victime din Teleneşti, precum şi pentru vătămarea rudei care a încercat să intervină.

Tatăl şi fiul acestuia de 20 de ani au acţionat de comun acord, atunci când s-au înarmat cu cuţit şi nunchaku (armă folosită în artele marţiale) şi au intrat în curtea victimei, cu scopul de a-i lua viaţa. Acolo, în timp ce fiul o ţinea pe victimă, tatăl i-a aplicat lovituri cu ambele arme, în mai multe regiuni ale corpului.

În acele momente a intervenit mama acesteia, care striga pentru a-şi proteja fiica. Atunci, făptaşii s-au schimbat cu rolurile: fiul, care iniţial o imobilizase pe victimă, a continuat fapta tatălui, cu pumnii şi picioarele; iar tatăl a pătruns în locuinţa mamei victimei, unde a omorât-o cu deosebită cruzime.

Procurorii au cerut instanţei de judecată condamnarea ambilor făptaşi. Astfel, tatăl a fost condamnat la ispăşirea pedepsei cu închisoare pentru un termen de 21 ani şi obligat să plătească 240 mii de lei pentru prejudicii morale şi materiale. Fiul acestuia a fost condamnat la 19 ani închisoare şi obligat să plătească suma de 180 mii lei. Suplimentar, ambii făptaşi au fost obligaţi să plătească peste 70 mii de lei pentru funeralii, cheltuieli judiciare, asistenţă juridică.

Făptaşii, însă, au atacat sentinţa, pe motiv că tatăl ar trebui să primească o pedeapsă mai blândă, iar fiul trebuia eliberat de răspundere, aşa cum nu ar fi comis această faptă. Totuşi Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa şi va pronunţa decizia motivată la data de 9 octombrie 2019. Menţionăm că decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Procuratura va reveni cu detalii în lumina garanţiilor procedurale ale părţilor.
Similare
RECOMANDĂRI