Un tânăr ar fi pretins că poate influenţa poliţişti şi judecători din Drochia, dar a ajuns în izolatorul CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr ar fi pretins că poate influenţa poliţişti şi judecători din Drochia, dar a ajuns în izolatorul CNA

Un tânăr din Drochia ar fi pretins că poate “ajuta” un bărbat să-şi soluţioneze cazul contravenţional ajuns în instanţa de judecată, dar a fost reţinut de ofiţerii DGT Nord a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit datelor anchetei, tânărul ar fi cerut 3000 de lei, sub pretextul că ar putea influenţa poliţişti şi judecători ca să emită o decizie în favoarea ultimului, astfel încât acesta să nu fie sancţionat şi lipsit de dreptul de a conduce mijloace de transport. Iniţial, suma ar fi fost de trei ori mai mare.

Cazul a fost documentat de CNA în comun cu SPIA a MAI, iar urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, tânărul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore. 

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 7 ani. Conducerea urmăririi penale este exercitată de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie.

Similare
RECOMANDĂRI