Un procuror va ajunge pe banca acuzaţilor. A semnat în locul unui învinuit, care se afla peste hotare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un procuror va ajunge pe banca acuzaţilor. A semnat în locul unui învinuit, care se afla peste hotare

Procuratura Anticorupţie, Oficiul Nord, a anunţat trimiterea în instanţa de judecată a cauzei penale privind falsul în acte publice săvârşit de către un fost procuror al Procuraturii raionului Ocniţa. Potrivit informaţiilor, procurorul a semnat în locul învinuitului, care se afla peste hotare.

Procurorul cerceta o cauză de învinuire a unui cetăţean, privind ameninţarea şi aplicarea violenţei faţă de colaboratorii de poliţie. Însă, la examinarea cauzei, procurorul a falsificat actele emise în privinţa făptuitorului. Mai exact, procurorul a semnat în rubrica învinuitului, în locul acestuia, în timp ce ultimul, de fapt, se afla peste hotare, după care a dispus trimiterea cauzei în judecată. 

Acelaşi procuror a reprezentat acuzarea de stat împotriva făptuitorului, în lipsa acestuia.

După trimiterea cauzei penale pentru judecare, acuzarea de stat a fost susţinută de acelaşi procuror, în lipsa făptuitorului, care fusese anunţat în căutare. Fapta procurorului a fost calificată ca infracţiune de fals în acte publice, săvârşită de o persoană cu demnitate publică.

Deşi şi-a recunoscut vina, fostul procuror riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.
    
Este de menţionat că fostul procuror şi-a recunoscut vina pe deplin şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6  ani, ori amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale (1 unitate convenţională este egală sumei de 50 lei), în ambele cazuri cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 
Similare
RECOMANDĂRI