Un procuror, trimis în judecată. Este învinuit de abuz în serviciu şi fals în acte publice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un procuror, trimis în judecată. Este învinuit de abuz în serviciu şi fals în acte publice

Cauza penală în privinţa acţiunilor unui procuror din procuratura raionului Glodeni a fost trimisă în judecată. Acesta este învinuit de abuz de serviciu şi de fals în acte publice.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că procurorul vizat, având în procedură un dosar penal în privinţa unei persoane învinuite de escrocherie, a comis mai multe încălcări.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză judiciară se relevă că semnăturile din dreptul numelor avocatului şi a învinuitului de pe mai multe acte procesuale (ordonanţa de punere sub învinuire, procesul-verbal de audiere a învinuitului ş.a.) întocmite de procuror pe cauza menţionată, nu le aparţineau acestora, fiind executate de către o altă persoană prin procedeul imitaţiei servile. Mai mult, apărătorul şi clientul acestuia nu ar fi participat la acţiunile procesuale respective.

În asemenea circumstanţe, procurorul este învinuit de folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu, cu cauzarea de daune în proporţii considerabile drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice. Acesta, acţionând intenţionat şi în interes personal, urmărind tăinuirea acţiunilor sale ilegale şi redarea caracterului legal al acestora, a emis acte procesuale în cadrul conducerii urmăririi penale pe cauza penală de escrocherie aflată în gestiunea sa, în care a înscris date vădit false şi a falsificat documentele oficiale. 

De menţionat că învinuitul nu îşi recunoaşte vina, acesta fiind eliberat din serviciu, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în fond la judecătoria Drochia, sediul Glodeni, pe rolul căreia se mai află o cauză penală pe numele acestuia pentru neglijenţă în serviciu.

Dacă instanţa îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI