Un cetăţean turc, căutat de INTERPOL, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean turc, căutat de INTERPOL, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Un cetăţean al Turciei, dat în căutare internaţională pentru prejudicierea financiară a statului român, a fost reţinut pe teritoriul Republicii Moldova şi extrădat la sfârşitul săptămânii trecute autorităţilor din România. Procedura de predare a persoanei responsabililor din ţara vecină a avut loc în punctul de trecere a frontierei Leuşeni.

Din cercetările iniţiale, în data de 7 august a.c., poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău au identificat în fluxul de călători sosiţi cu ruta Istanbul-Chişinău un cetăţean al Turciei de 45 de ani, pe numele căruia exista un consemn internaţional. Conform datelor OIPC INTERPOL , bărbatul era dat în urmărire de autorităţile din România pentru săvârşirea unei fraude financiare.

În continuare, după procedură, persoana a fost reţinută şi până la luarea măsurii de extrădare a fost plasată la Penitenciarul nr. 13 din mun. Chişinău.

De la începutul anului curent, ofiţerii de investigaţii şi cei de urmărire penală din Aeroportul Internaţional Chişinău au depistat 22 de persoane date în căutare, dintre care două pe informaţiile INTERPOL.

Similare
RECOMANDĂRI