ULTIMA ORĂ. Curtea Constituţională a respins solicitarea procurorului general privind suspendarea Legii cu privire la Procuratură
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Curtea Constituţională a respins solicitarea procurorului general privind suspendarea Legii cu privire la Procuratură

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a respins sesizarea procurorului genereal, Alexandr Stoianoglo, referitoare la cererea de suspendare a acţiunii unor prevederi din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură. Decizia a fost luată astăzi, 6 septembrie, de către Înalta Curte. 

„Se respinge cererea de suspendare a acţiunii articolelor 17 alineatele (14), (15) şi (16), 18 alin. (4), 271, 311, 521, 551, 58 alineatele (7) şi (8), 69 alineatele (1) şi (2) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, în redactarea Legii nr. 102 din 24 august 2021”, se mneţionează în decizia CCM. 

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

Amintim că, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituţională în vederea controlului constituţionalităţii modificărilor operate de Parlament la Legea cu privire la Procuratură.

„Având în vedere gravele abateri în procesul elaborării, promovării şi adoptării de către majoritatea parlamentară a modificărilor la Legea cu privire la Procuratură, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituţională în vederea controlului constituţionalităţii modificărilor operate de Parlament”, anunţă instituţia, într-un comunicat de presă.

În concret, modificările vizează procedurile de tragere la răspundere disciplinară şi evaluarea performanţelor Procurorului General, precum şi modificarea esenţială a componenţei şi activităţii CSP.
Similare
RECOMANDĂRI