Trei membri ai unui grup criminal riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru comercializarea drogurilor
Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Trei membri ai unui grup criminal riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru comercializarea drogurilor

Un grup de persoane specializate în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a substanţelor narcotice a fost deconspirat. Grupul prepara substanţe stupefiante de tip „PVP”, „Marijuana” şi diferite tipuri de produse etnobotanice.

O femeie de 45 de ani, organizatoarea schemei criminale şi doi bărbaţi de 25 şi 34 de ani cu roluri de distribuire spre consumatorii finali au fost reţinuţi de poliţişti. Femeia organiza prepararea şi realizarea substanţelor narcotice în cantităţi deosebit de mari.

În cadrul operaţiunii, au fost depistate şi ridicate aproximativ: două kg canabioid sintetic, două kg de masă vegetală neprelucrată şi aproximativ trei litri de reagent (substanţă activă, pentru prelucrarea si prepararea substanţelor narcotice, din care urmau să fie preparate aproximativ 10 kg de substanţe narcotice) cu valoarea estimativă de 200 de mii de lei.

Probele depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliţiei.

Pe data de 2 februarie, pe numele suspecţilor au fost emise mandate de arest pentru un termen de 30 de zile. Suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, faptă ce prevede pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, anunţă Poliţia Municipiului Chişinău într-un comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI