Trei bărbaţi, condamnaţi la ani de puşcărie, după ce au sechestrat, ameninţat şi şantajat câţiva oameni de afaceri din Tiraspol
Vizualizari:

Trei bărbaţi, condamnaţi la ani de puşcărie, după ce au sechestrat, ameninţat şi şantajat câţiva oameni de afaceri din Tiraspol

Doi bărbaţi din Chişinău au fost condamnaţi la câte 13 ani şi 8 luni închisoare, iar cel de-al treilea – la 14 ani şi 4 luni închisoare, pentru obţinerea, prin şantaj, a peste două milioane de lei.

În anul 2016, cei trei inculpaţi, cu vârstele cuprinse între 39 şi 49 de ani, au montat  un dispozitiv de localizare şi poziţionare globală (GPS) la maşina cu care se deplasau trei oameni de afaceri din Tiraspol, sosiţi în capitală pentru consultări medicale şi cumpărături. La întoarcerea lor spre casă, inculpaţii mascaţi i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi, prin blocarea drumului, apoi le-au ordonat să iasă din automobil, sub pretextul că ar reprezenta forţele de ordine.

Deşi au refuzat să se legitimeze, inculpaţii au percheziţionat victimele, sub pretextul că ar deţine droguri. Ulterior, i-au încătuşat, le-au pus cagule pe cap şi i-au urcat în propriul autoturism de model „Volkswagen Transporter”, iar unul din membrii grupului a urcat la volanul automobilului victimelor şi l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chişinăului.
 
Doi dintre bărbaţi au fost deţinuţi într-un beci, iar altul – într-o încăpere tehnică, unde au fost ameninţaţi cu pistoale, în scopul estorcării de bani, pe parcursul a mai bine de 24 ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum şi peste 13 500 de lei.

În final, victimele au fost eliberate, făptaşii spunând unde le este parcat automobilul. Concomitent, de la aceştia a fost extorcată suma de 100 mii de dolari – echivalentul a peste două milioane de lei. Victimele au plasat banii într-un vas din plastic şi, în regiunea or.Bender, i-au transmis infractorilor de pe malul drept al râului Nistru.

Ulterior, cei trei pătimiţi au anunţat forţele de ordine, care i-au reţinut pe făptaşi şi le-au investigat activitatea infracţională. Sentinţa pronunţată la solicitarea procurorilor PCCOCS este aproape de limitele maxime prevăzute de lege (15 ani închisoare) pentru fapta de şantaj comis de mai multe persoane, însoţit de ameninţări, aplicarea armei şi răpirea persoanelor. Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI