Şoferul care a accidentat mortal o biciclistă la Hagimus, fiind în stare de ebrietate, va sta nouă ani la închisoare
Sursa foto:PSnews Vizualizari:

Şoferul care a accidentat mortal o biciclistă la Hagimus, fiind în stare de ebrietate, va sta nouă ani la închisoare

Conducătorul auto care la finele anului 2016, fiind beat la volan a accidentat mortal o biciclistă şi a părăsit locul accidentului rutier, a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. Verdictul a fost dictat după ce procurorii i-au demonstrat vina.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 20 decembrie 2016, pe traseul central  din satul Hagimus, raionul Căuşeni, când inculpatul, care se deplasa, în stare de ebrietate, la volanul unui Volkswagen, a tamponat din plin o consăteancă care se deplasa cu bicicleta. După impact, acesta a părăsit locul accidentului, lăsând victima să zacă lângă drum, unde fusese aruncată în urma impactului violent.

Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit de către fiul acesteia, care îşi căuta în disparare mama care nu răspundea la telefon. Femeia avea 54 de ani şi era vânzătoare la magazinul din sat. În acea seară ea se îndrepta spre casă după ce îşi încheiase ziua de muncă.

La scurt timp, conducătorul auto a fost reţinut la domiciliul său, pe maşina acestuia fiind depistate urme de sânge. În urma testării alcooscopice, oamenii legii au constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 1,00 mg/l. Acesta are 32 de ani şi a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru comiterea unui jaf.

Pe lângă închisoare, inculpatul urmează să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 110 mii de lei, iar în folosul statului – 1600 lei drept cheltuieli de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Similare
RECOMANDĂRI