Seră pentru cultivarea cânepii în Hânceşti. Cinci bănuiţi au fost reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Seră pentru cultivarea cânepii în Hânceşti. Cinci bănuiţi au fost reţinuţi

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru combaterea crimei organizate şi cauze speciale (PCCOCS), în raionul Hânceşti, au fost reţinute cinci persoane bănuite de cultivarea în condiţii de seră a plantelor de cânepă, prelucrarea lor şi comercializarea pe teritoriul ţării, dar şi peste hotare.

Astfel, în rezultatul acţiunilor  desfăşurate de către ofiţerii Inspectoratului naţional de investigaţie, în conlucrare cu angajaţii Direcţiei Generale de Urmărire Penală a IGP, a fost stabilit faptul că cei cinci au format un grup criminal, şi-au repartizat rolurile între ei şi acţionau de comun acord. Bărbaţii au vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani. Patru din aceştia sunt din raionul Cahul, iar un alt bărbat – din raionul Hânceşti. Aceştia au fost monitorizaţi timp de două luni – din momentul în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru realizarea scopului criminal.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bănuiţilor, în raionul Hânceşti, a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă, de unde au fost ridicate 188 de plante şi  peste 100 de ghivece; iar  de la domiciliile altor bănuiţi, a fost ridicat utilaj destinat cultivării plantelor de cânepă (lămpi, sisteme de irigare), aproximativ 100 grame de marijuana uscată, dispozitiv de consum a drogurilor cu urme de răşină, o armă deţinută legal (pistol Walther cal.7,65), precum şi muniţii deţinute ilegal (30 de cartuşe cal. 7,65 şi 9 mm).

Prin urmare, după reţinerea celor cinci membri ai grupului criminal pentru 72 de ore, acestora le-a fost înaintată învinuirea şi urmează să fie prezentaţi  în faţa magistraţilor, pentru examinarea demersului procurorilor PCCOCS de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care vinovăţia bănuiţilor va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI