Rezultatele percheziţiilor din mai multe raioane ale ţării: Cinci persoane reţinute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rezultatele percheziţiilor din mai multe raioane ale ţării: Cinci persoane reţinute

Astăzi Inspectoratul Naţional de Investigaţii (INI) a IGP, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi Serviciul Vamal au efectuat percheziţii şi reţineri, pe faptul evaziunii fiscale şi spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acţiona în Chişinău, Ungheni şi în alte localităţi din republică.

Grup criminal organizat specializat în vânzarea mobilei şi a produselor de carne
 
În urma activităţii grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30 000 000 lei pentru bugetul de stat. Schema infracţională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei şi a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor băneşti în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale.  Mai mult, salariile angajaţilor erau achitate în plic.
 
Cinci  persoane reţinute şi 11 percheziţii efectuate
 
Au fost efectuate 11 percheziţii şi au ridicat documente de evidenţă contabilă dublă, mijloace băneşti nereflectate în contabilitate, suporturi electronice şi alte obiecte necesare pentru soluţionarea obiectivă a cauzei penale. În prezent,  5 persoane au fost reţinute, care au avut sau au funcţii de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.
 
Imobile şi automobile de lux din acţiuni de evaziune fiscală
 
În baza investigaţiilor efectuate, forţele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniţi din evaziune fiscală, membrii grupului şi-au luat în proprietate patru  imobile şi 10 automobile, inclusiv de lux.  
Similare
RECOMANDĂRI