Reţineri la INI: Doi ofiţeri s-au trezit astăzi cu percheziţii la domiciliu, în birou şi în maşini
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reţineri la INI: Doi ofiţeri s-au trezit astăzi cu percheziţii la domiciliu, în birou şi în maşini

Doi ofiţeri de investigaţie din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţie al IGP: un şef de direcţie şi un subaltern de-al său, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii.

Descinderile s-au desfăşurat astăzi, atât în biroul de serviciu al şefului de direcţie, dar şi la domiciliul şi în autoturismele celor doi ofiţeri. Acţiunile procesuale au fost desfăşurate în cadrul urmăririi penale iniţiate pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi corupere pasivă, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins şi primit mijloace băneşti în sumă de 14. 950 Euro de la un agent economic, susţinând că poate influenţa asupra şefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate şi ridicate obiecte şi documente aferent obiectului investigaţiei, ambii ofiţeri fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

La moment se efectuează alte acţiuni de urmărire penală care nu suferă amânare.

Documentarea faptelor infracţionale a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Inspectoratului Naţional de Investigaţie.

Cu detalii noi Procuratura Anticorupţie va reveni în măsura disponibilităţii informaţiilor care nu afectează buna desfăşurare a procesului penal.

Similare
RECOMANDĂRI