Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorul general interimar i-a retras procurorului Mirandolina Suşiţcaia dosarele „Laundromat" şi cele în care figurează controversatul om de afaceri Veaceslav Platon

Şeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, i-a retras procurorului Mirandolina Suşiţcaia dosarele "Laundromat" şi cele în care figurează controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Motivul este legat de câteva fotografii apărute recent în presă în care apare procurorul Mirandolina Suşiţcaia alături de Mihail Gofman, fostul şef-adjunct din cadrul CNA, martor în dosarul "Laundromat".

Acest fapt a pus la îndoială obiectivitatea şi imparţialitatea ei. De asemenea, procurorul general interimar a semnat un ordin prin care procurorul anticorupţie Mirandolina Suşiţcaia a fost delegată în cadrul unei subdiviziuni a Procuraturii Generale. Mirandolina Suşiţcaia a condus timp de mai mulţi ani grupul de urmărire penală în cazul dosarelor Laundromat privind spălarea a miliarde de dolari din Rusia prin sistemele bancar şi judecătoresc din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI