Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii pregătesc o confruntare între Andrei Tranga, proprietarul unui lanţ de restaurante din Chişinău, şi Viorel Varzari, cel care l-a denunţat

Proprietarul unui cunoscut lanţ de restaurante din Chişinău, Andrei Tranga, reţinut pentru şantaj şi trafic de influenţă, va fi pus faţă-n faţă cu cel care l-a denunţat - Viorel Varzari. O confruntare între cei doi va avea loc în cadrul unei şedinţe de judecată. Astăzi, magistraţii de la Judecătoria Ciocana au prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv emis pe numele omului de afaceri. Avocatul acestuia a anunţat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

Andrei Tranga a fost escortat de mascaţi şi nu i s-a permis să discute cu jurnaliştii.

Avocatul lui Andrei Tranga a solicitat eliberarea acestuia pe motiv că nu există dovezi privind implicarea omului de afaceri în cazul de trafic de influenţă.

„Procurorul în şedinţa de judecată a recunoscut că singura probă existentă este declaraţia acestei persoane, care a făcut denunţ. Care este azi rolul lui de infractor? Întrebare la care îmi răspunde că este declaraţia lui Varzari. Asta este suficient ca să ţii un om în arest. Până la urmă Varzari este un concurent de afaceri”, a declarat Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga.

Procurorul pe caz a refuzat să comenteze declaraţiile avocatului, dar a explicat că Andrei Tranga trebuie să rămână în arest pentru a nu se eschiva de la urmărirea penală.

Procurorii pregătesc o confruntare între Andrei Tranga şi Viorel Varzari. Avocatul Ion Dron spune că Varzari nu a fost niciodată proprietarul afacerii despre care spune că Andrei Tranga ar fi încercat să i-o ia.

„Afacerea asta nu a fost, conform actelor, niciodată a lui. 100 % aparţine altei persoane, dânsul a fost administrator până la 8 aprilie, iar la ziua depunerii denunţului pentru şantaj, el nu mai era acolo nici administrator”, a precizat avocatul lui Andrei Tranga.

Soţia lui Andrei Tranga susţine că nu are acces în arest la soţul ei şi poate să-l vadă doar când au loc şedinţe de judecată. Potrivit Nataliei Tranga, Andrei Tranga şi Viorel Varzari au fost prieteni, iar ea nu poate explica ce l-a făcut pe acesta să-i acuze soţul.

Menţionăm că şi interlopul Grigore Caramalac a negat faptul că ar fi fost implicat în acest caz.

Omul de afaceri Andrei Tranga a fost arestat într-un dosar pentru şantaj. Procurorii susţin că acesta, împreună cu alte patru persoane, ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari. Potrivit avocatului Ion Dron, ulterior, procurorii l-au acuzat pe omul de afaceri că ar fi pretins bani de la Viorel Varzari pentru a-l scăpa de un dosar penal.
Similare
RECOMANDĂRI