VIDEO. Trei membri ai unei grupări asociate organizaţiei criminale „Chitaeţ” au fost reţinuţi. A fost ridicată peste 1 kg de heroină
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Trei membri ai unei grupări asociate organizaţiei criminale „Chitaeţ” au fost reţinuţi. A fost ridicată peste 1 kg de heroină

Vineri, 1 noiembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă documentarea, sub conducerea acesteia a acţiunilor membrilor unei grupări infracţionale asociate organizaţiei criminale ,,Chitaeţ”. A  fost ridicată de la membrii grupării o cantitate de peste 1 kg de heroină, iar trei din membrii grupării au fost reţinuţi. 

Liderul acesteia la moment locuieşte în Turcia şi este suspectat de coordonarea grupărilor criminale care activează pe teritoriul Moldovei, dar şi peste hotare.

Timp de aproape un an, au fost identificaţi membrii unei grupări criminale specializată în comiterea mai multor infracţiuni, precum: escrocherii în proporţii deosebit de mari, trafic internaţional de droguri, contrabanda cu ţigarete, furturi şi atacuri tâlhăreşti. Veniturile dobândite pe cale criminală erau alocate în aşa numitul ,,общaк” pentru susţinerea financiară a organizaţiei criminale.  De asemenea, oamenii legii au constatat că liderul grupării criminale, prin înşelăciune, a dobândit de la mai multe persoane sume băneşti, bijuterii din aur şi diamante, sub pretextul de a le certifica la Institutul American de Gemologie (GIA), în scopul vânzării ulterioare la un preţ mult mai mare, la licitaţiile de peste hotarele ţării.

În rezultatul monitorizării activităţii criminale a grupării, oamenii legii au acumulat mai multe probe cu privire la comiterea infracţiunilor de escrocherii în proporţii deosebit de mari, având ca obiect sume de bani, bijuterii de aur şi diamante, cauzând  un prejudiciu material în valoare de aproximativ 300 000 euro.

Totodată, s-a stabilit că suspecţii erau implicaţi şi în comiterea infracţiunilor de contrabandă şi trafic internaţional de droguri, precum: heroină, marijuană şi ecstasy.

Suspecţii riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 15 ani pentru comiterea infracţiunii de escrocherie, o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru săvârşirea traficului ilicit de droguri, iar pentru comiterea infracţiunii de contrabandă de la 3 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI