O familie din Irak a zburat la Chişinău cu acte false. Acum va face cale întoarsă
Sursa foto:airport.md Vizualizari:

O familie din Irak a zburat la Chişinău cu acte false. Acum va face cale întoarsă

Poliţiştii de frontieră au reţinut trei cetăţeni ai Irakului pentru controlul suplimentar în urma identificării unor elemente vizibile de falsificare asupra documentelor de călătorie. Incidentul a fost semnalat ieri seara, pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

După sosirea cursei regulate Istanbul – Chişinău, pe coridorul de tranzit la linia de control s-a apropiat o familie: mama, tata şi fiul. Aceştia au oferit pentru autorizarea trecerii, paşapoartele cu semne de falsificare, care ar fi fost emise de către autorităţile croate.

În timpul verificărilor adiţionale, în bagajul bărbatului au fost găsite paşapoartele autentice eliberate pe numele acestora de instituţia competentă din Irak. Totodată, au mai fost depistate şi două cărţi de identitate de tip ID-1 cu identitatea soţilor, un permis de conducere emis pe numele bărbatului şi trei asigurări medicale de tip internaţional ce aparţineau posesorilor, toate cu semne vădite de falsificare, ţara de origine fiind Croaţia.

Actele au fost ridicate şi supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, familia urma să ajungă în Paris, dar nu a putut oferi detalii despre scopul destinaţiei.

Pe cazul dat, a fost întocmit proces verbal de audiere şi constatare a faptei săvârşite. Actele sunt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Persoanelor li s-a interzis să intre şi să tranziteze ţara, fiind nevoiţi să se întoarcă înapoi. 

Similare
RECOMANDĂRI