O cetăţeană a Ucrainei s-a ascuns într-o rulotă pentru a putea trece frontiera în lipsa actelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O cetăţeană a Ucrainei s-a ascuns într-o rulotă pentru a putea trece frontiera în lipsa actelor

O tânără din Ucraina, în lipsa actelor valabile pentru călătorie, s-a ascuns în dulapul unei rulote şi a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Planul acesteia a fost deconspirat de echipa mixtă de control, formată din poliţiştii de frontieră şi vameşii din punctul de trecere Leuşeni.

Pe 1 octrombrie curent, în jurul orelor 19.40, pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat o autocaravană de model Ford, înmatriculată în Italia, fiind legitimaţi atât şoferul, cât şi pasagerul - doi cetăţeni italieni.

Echipa mixtă de control a depistat ascunsă, în dulapul predestinat hainelor de schimb, o cetăţeană a Ucrainei, de 33 de ani. Aceasta nu a putut prezenta niciun act în baza căruia s-ar putea face identificarea acesteia.

Tânăra a relatat că la mijlocul lunii septembrie curent a făcut cunoştinţă în oraşul Odessa cu cei doi cetăţeni italieni, pe care i-a convins să o ajute să ajungă în Italia, deşi ultimii cunoşteau că nu deţine niciun document ce i-ar permite o călătorie peste hotare.

Pe faptul celor constatate, cetăţenii Italiei au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor de transportare în ţară a cetăţenilor străini, iar cetăţeanca Ucrainei a fost transmisă către Biroul Migraţie şi Azil al MAI.

În continuare, poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanţelor pe caz.

Similare
RECOMANDĂRI