Marijuana, crescută în condiţii de laborator într-o localitate din municipiul Chişinău, ridicată de oamenii legii
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Marijuana, crescută în condiţii de laborator într-o localitate din municipiul Chişinău, ridicată de oamenii legii

Trei persoane au fost reţinute de oamenii legii, după ce activitatea lor a fost documentată. Cei trei sunt bănuiţi de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea şi comercializarea marijuanei crescute în condiţii de laborator, într-o localitate din municipiul Chişinău.

Potrivit Poliţiei, membrii grupului au procurat utilajul necesar pentru creşterea plantelor de canabis în condiţii de laborator. Laboratorul a fost amenajat la domiciliul liderului grupării, originar şi domiciliat în aceiaşi localitate, cu vârsta de 35 de ani, care avea rolul de a cultiva, prelucra şi repartiza marijuana în doze de consum către ceilalţi membri ai grupului care aveau rolul de distribuire a drogurilor consumatorilor.
 
La data de 10 martie, având informaţia precum că unul dintre membrii grupului intenţionează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare în mun. Chişinău, ofiţerii antidrog în comun cu procurorii, au efectuat acţiuni de urmărire penală şi în final au reţinut persoana în vârstă de 27 de ani. În cadrul percheziţiei corporale efectuate au fost depistate şi ridicate 5 pacheţele de tip zip lock, cu masa de aproximativ 10gr, care urmau să fie realizate la preţul de 1000 de  lei.
 
Ulterior, a fost reţinut liderul grupării şi un alt membru cu vârsta de 30 de ani, iar în cadrul percheziţiilor au fost depistate mai multe ghivece cu  plante de cânepă,  recent plantate,  plante de cânepă uscate pregătite pentru prelucrare, mai multe recipiente din plastic cu marijuană cu masa totală de peste 4 kg, obiecte destinate producerii, prelucrării şi consumului drogurilor, precum şi bani în sumă totală de peste 150 000 lei. Drogurile erau realizate cu 50-100 lei per gram.
 
Astfel, dacă aceştia îşi realizau scopul criminal urmau să obţină un venit de aproximativ 400 000 lei.
 
Persoanele au fost reţinute pentru 72 de ore şi urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.
 
În cazul în care va fi demonstrată vina, aceştia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.
 
Similare
RECOMANDĂRI