Maia Sandu: Toţi judecătorii care s-au îmbogăţit pe cale ilegală trebuie să plece din sistem
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Toţi judecătorii care s-au îmbogăţit pe cale ilegală trebuie să plece din sistem

Toţi magistraţii şi procurorii care s-au îmbogăţit pe cale ilegală trebuie, în primul rând, să plece din sistem şi, în al doilea rând, ei trebuie să răspundă de unde au averile. Declaraţia a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

„Aceasta este ceea ce propunem noi şi nu doar noi, dar s-a făcut şi în alte ţări din regiune unde au existat asemenea probleme legate de corupţia în justiţie şi Procuratură”, a menţionat şefa cabinetului de miniştri.

Maia Sandu spune că evaluarea activităţii judecătorilor va fi efectuată prin metoda examinării hotărârilor care au fost luate de magistraţi în parte. „Dacă e să ne uităm la hotărârile când au fost anulate rezultatele alegerilor în municipiul Chişinău, hotărârile care au fost emise în cazul lui Ilan Şor prin care l-au lăsat la libertate câţiva ani şi l-au lăsat să fure banii de la noi, dar şi în cazul altor persoane referitor la care tuturor le era clar că sunt hoţi, iar judecătorilor nu le-a fost clar”, a spus şefa executivului. Potrivit ei, toţi aceşti magistraţi trebuie să plece din sistem şi ulterior Procuratura trebuie să se ocupe de ei.

În ceea ce priveşte primele 100 de zile de activitate a Guvernului, Maia Sandu recunoaşte că sunt şi scopuri care nu au fost încă atinse. Şefa cabinetului de miniştri s-a referit aici la faptul că nu s-a reuşit încă majorarea salariilor şi pensiilor pentru că starea bugetului încă nu permite acest lucru. Totodată, Maia Sandu speră că acest lucru va fi posibil începând cu anul viitor.

Prim-ministra spune că şi-ar fi dorit ca cei care au furat să răspundă deja pentru faptele lor şi să fie obţinute rezultate mai bune în raport cu schemele mari de corupţie, dar şi să se fi reuşit curăţirea mai intensă a instituţiilor statului de oamenii corupţi şi oportunişti.
Similare
RECOMANDĂRI