Judecători, procurori şi funcţionari publici cu statut special, verificaţi de ANI
Vizualizari:

Judecători, procurori şi funcţionari publici cu statut special, verificaţi de ANI

Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a iniţiat nouă proceduri de control. Mai exact, inspectorii de integritate au iniţiat controale ale averii pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, a doi funcţionari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, unui primar din raionul Glodeni şi a unui consilier din Consiliul municipiului Hânceşti. Un primar din raionul Leova şi unul din raionul Ştefan Vodă sunt verificaţi pentru posibile conflicte de interese. Pentru eventuale incompatibilităţi de funcţie sunt verificaţi un primar din raionul Glodeni şi un consilier din Consiliul Capaclia.

Totodată, au fost pornite trei cauze contravenţionale în privinţa unui judecător din Judecătoria Chişinău, unui procuror din Procuratura municipiului Chişinău şi a unui funcţionar public cu statut special din cadrul IP Dubăsari pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declaraţiei de avere şi interese personale, scrie Bizlaw.md.

Încălcări similare au servit pentru întocmirea a două procese-verbale cu privire la contravenţie, cu aplicarea amenzilor de 3.000 lei şi 750 lei respectiv pe numele unui şef de Direcţie din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi a unui director al unei instituţii publice subordonate Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

La fel, au fost stabilite conflicte de interese în privinţa unui primar din raionul Taraclia şi a unui consilier din Consiliul Cupcui. În alte două acte de constatare au fost stabilite incompatibilităţi de funcţii pe numele unui consilier din Consiliul raional Făleşti şi a unui ex-consilier din Consiliul Cricova.

Similare
RECOMANDĂRI