După şase ani, un şofer care se face vinovat de uciderea a două persoane şi-a aflat sentinţa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După şase ani, un şofer care se face vinovat de uciderea a două persoane şi-a aflat sentinţa

După 6 ani de expertize şi şedinţe judiciare, un tânăr de 28 de ani din raionul Râşcani a fost condamnat la 6 ani închisoare şi privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane.”

Tragedia s-a produs în noaptea spre 23 februarie 2014 pe traseul Vasileuţi – Râşcani, când inculpatul, care se afla la volanul unui VAZ şi cu doi pasageri la bord, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat de pe carosabil şi s-a izbit într-un copac. În urma impactului, ambii pasageri au decedat ca urmare a traumatismelor incompatibile cu viaţa.

Potrivit Procuraturii raionului Râşcani, inculpatul şi victimele erau prieteni, iar în acea noapte reveneau acasă de la discoteca din satul vecin.

În anul 2015 dosarul a fost transmis în judecată. Totuşi, inculpatul nu-şi recunoştea vina, insistând că în momentul accidentului nu el s-ar fi aflat la volanul maşinii, ci unul dintre prietenii decedaţi.

În urma expertizelor efectuate, inclusiv a celei ADN, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, inculpatul fiind condamnat.
 
Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI