Doi tineri, trimişi pe banca acuzaţilor pentru proxenetism
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi tineri, trimişi pe banca acuzaţilor pentru proxenetism

Doi tineri supuşi investigaţiilor comune ale Poliţiei de Frontieră şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au fost trimişi pe banca acuzaţilor. Aceştia au fost reţinuţi la începutul anului curent pentru proxenetism.

În luna martie a anului curent, poliţiştii de frontieră au identificat cei doi cetăţeni moldoveni, cu vârste de 22 şi 26 de ani, după mai mult timp de urmărire. Aceştia au fost reţinuţi chiar în momentul în care conduceau o tânără într-un studio deschis clandestin în Chişinău. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, tinerii au fost plasaţi în arest, în Penitenciarul nr. 13 din capitală.

În cadrul măsurilor procesual-penale iniţiale, a fost scos în vileag faptul că cei doi identificau tinere din R. Moldova pe reţelele de socializare. Astfel, în perioada de monitorizare, aceştia au convins alte două tinere cu vârste de 20 ani, din raionul Sângerei, în schimbul unor sume de bani, să întreţină raporturi sexuale în timp ce scenele erau filmate şi publicate pe internet. În următoarea etapă, dacă tinerele ar fi întrunit criteriile impuse, după această „perioadă de probă,” victimele urmau să presteze servicii sexuale în România.

Învinuiţii sunt originari din Ungheni, iar unul din ei a mai fost sancţionat pentru încălcarea legii penale. Pentru fapta de proxenetism, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoare pentru un termen care variază între patru şi şapte ani.

Similare
RECOMANDĂRI