Doi bărbaţi, documentaţi de Poliţie pentru braconaj. Aveau în porbagajul maşinii o căprioară împuşcată
Sursa foto:http://politia.md Vizualizari:

Doi bărbaţi, documentaţi de Poliţie pentru braconaj. Aveau în porbagajul maşinii o căprioară împuşcată

Doi bărbaţi, locuitori ai municipiului Ungheni sunt documentaţi de Poliţie, fiind suspectaţi de braconaj.

Noaptea trecută,  poliţiştii de patrulare au stopat în trafic, în mun. Ungheni, un automobil de model „Land Rover”, condus de un barbat de 39 de ani.
 
În urma verificărilor, în portbagajul maşinii, poliţiştii au depistat o căprioară împuşcată şi două arme de vânătoare, deţinute legal de către unul dintre bărbaţi.
 
Audiat de poliţişti, pasagerul automobilului de 50 de ani şi-a recunoscut vina. În acest caz, a fost iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi luarea unei decizii legale.
 
Faptele ilicite în domeniul braconajului sunt pasibile de pedeapsă contravenţională sau penală, conform legii.
 
Aşadar, potrivit art.128 Codul Contravenţional:
 
Încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecţia fondului cinegetic, privind vânatul şi alte feluri de folosire a resurselor cinegetice se sancţionează cu amendă până la 600 lei persoanei fizice şi până la 12000 lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.
 
Vânătoarea  fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vânător sau fără autorizaţie de deţinere, portarmă şi de folosire a armei de vânătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vânatului, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interzise se sancţionează cu amendă până la 3000 lei persoanei fizice şi până la 12000 lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.
 
Iar conform articolului 233 Cod Penal, vânatul fără autorizaţia sau în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), fie cu folosirea situaţiei de serviciu se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.
Similare
RECOMANDĂRI