Doi bărbaţi, cercetaţi la frontieră: pentru un permis de conducere fals şi tentativa de a scoate din ţară o motocicletă
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Doi bărbaţi, cercetaţi la frontieră: pentru un permis de conducere fals şi tentativa de a scoate din ţară o motocicletă

Un cetăţean moldovean şi-a perfectat permisul de conducere falsificat contra sumei de 400 de euro prin intermediul unei persoane, iar un alt conaţional a încercat să scoată din ţară o motocicletă din lipsa documentelor congruente celor originale.

Primul incident a fost înregistrat în punctul de trecere Leuşeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Conducătorul auto s-a apropiat la linia de control la volanul mijlocului de transport de model Volkswagen Transporter, înmatriculat de autorităţile naţionale. În timpul examinării tuturor actelor, asupra permisului de conducere s-au indentificat semne vizibile de falsificare.

Audiat, şoferul, originar din oraşul Cahul, a comunicat că permisul l-a costat 400 de euro şi până în prezent nu a avut nicio problemă. Actul falsificat a fost ridicat şi transmis spre expertiză.

Tot în acest weekend a fost întocmit proces verbal de constatare a actelor false şi în punctul de trecere Briceni, unde s-a prezentat un microbuz de model Mercedes 318 CDI pentru autorizarea ieşirii din ţară. În timpul verificării bunurilor din compartimentul marfar s-a depistat că motocicleta de model Kawasaki 450, fabricată în 2007 nu avea număr de înmatriculare. Conform certificatului de înmatriculare care ar fi emis de către Federaţia de moto cross din Federaţia Rusă au fost stabilite abateri privind autenticitatea acestuia, inclusiv necoincidenţa numărului de motor.

În consecinţă, motocicleta a fost indisponibilizată la Sectorul Poliţiei de Frontieră Briceni până la elucidarea tuturor circumstanţelor. Documentat este conducătorul auto, cetăţean moldovean în vârstă de 55 de ani, care susţine că nu cunoştea detalii.

Similare
RECOMANDĂRI