CNA anunţă că din trei miliarde de lei, sechestraţi de ARBI, jumătate se referă la dosarele fraudei bancare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CNA anunţă că din trei miliarde de lei, sechestraţi de ARBI, jumătate se referă la dosarele fraudei bancare

Centrul Naţional Anticorupţie anunţă că din trei miliarde de lei sechestraţi de ARBI,jumătate sunt din dosarele ce vizează frauda bancară.

Anunţul a fost făcut în cadrul întâlnirii şefului CNA Ruslan Flocea cu reprezentantul FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

„În prezent, Agenţia notifică circa 3 miliarde de lei – suma totală a bunurilor pe care s-a aplicat sechestru în urma investigaţiilor financiare paralele, iar jumătate din aceşti bani, adică aproximativ 1,5 miliarde de lei, sunt banii secehestraţi în dosarele fraudei bancare, a notat Flocea. La momentul actual, ARBI cooperează intens cu omologii de peste hotare prin schimb de informaţii şi de date, însă toată această activitate ar putea deveni mai eficientă după implementarea unui Sistem informaţional automatizat care va permite activizarea proceselor de recuperare”, a subliniat Flocea.

Potrivit lui , Centrul Naţional Anticorupţie a beneficiat de sprijinul autorităţilor în promovarea mai multor proiecte, menite să ajute ARBI să devină mai productivă în eforturile sale de investigare şi recuperare a bunurilor infracţionale. „La momentul actual, Agenţia se află în proces de angajare a 17 persoane, care vor face parte din această subdiviziune, consolidându-şi astfel capacităţile instituţionale şi, respectiv, crescând rezultatele în domeniul de activitate. Rămâne să identificăm resurse pentru crearea softului, care va asigura mecanismul de evidenţă a bunurilor şi cooperarea cu furnizorii de date, ceea ce ne va ajuta să fim mai operativi şi mai eficienţi”, a spus directorul CNA.    
Similare
RECOMANDĂRI