Cetăţean străin condamnat pentru trafic de influenţă în vederea obţinerii unui permis de şedere în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţean străin condamnat pentru trafic de influenţă în vederea obţinerii unui permis de şedere în Republica Moldova

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea de către instanţa de judecată a unui cetăţean străin, învinuit de trafic de influenţă, la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 110 mii de lei.

Conform materialelor cauzei, condamnatul a apelat la un alt cetăţean străin, domiciliat la Chişinău, care pretindea că în schimbul unei sume de 4000 de euro, ar putea influenţa funcţionari din cadrul Biroului Migraţie şi Azil, în vederea soluţionării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, care anterior i-a fost refuzată de către autorităţi. Primind suma pretinsă, acesta a încercat să soluţioneze chestiunea, adresându-se la mai multe persoane, oferindu-le diverse sume de bani.

Prin urmare, procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Centrului Naţional Anticorupţie, în scopul identificării, în final, a funcţionarului care urma să soluţioneze cererea de acordare a pemisului de şedere solicitantului, a documentat întregul lanţ infracţional, format din 4 cetăţeni străini şi 2 moldoveni dintre care un ex-angajat al Biroului Migraţie şi Azil implicaţi, în cadrul mai multor episoade de transmitere a mijloacelor băneşti. 

La moment, toţi 6 sunt cercetaţi penal, având statut de învinuit pe o cauză penală pornită pe faptul săvârşirii traficului de influenţă. 

Menţionăm că, doi învinuiţi se află în arest preventiv, un altul – în arest la domiciliu, ceilalţi trei învinuiţi au interdicţie de a părăsi ţara.
Similare
RECOMANDĂRI