Câte acte oficiale false au fost depistate la frontiera moldo-română, în ultimele 48 de ore
Sursa foto:Poliţia de frontieră a Republicii Moldova Vizualizari:

Câte acte oficiale false au fost depistate la frontiera moldo-română, în ultimele 48 de ore

Un permis de conducere, o carte de identitate şi două certificate de vaccinare anti-Covid-19 au fost ridicate în timpul controlului de frontieră pe faptul că erau falsificate. Depistarea actelor a avut loc în punctele de trecere a frontierei Leuşeni, Cahul şi Giurgiuleşti-Galaţi, pe parcursul ultimelor 48 de ore.

În PTF Leuşeni, pentru autorizarea ieşirii din Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat un bărbat de 39 de ani, domiciliat în raionul Ceadâr-Lunga. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Polonia. Conform analizei de risc poliţiştii de frontieră au dispus ca bărbatul să fie supus unui control amănunţit. Drept urmare, în portmoneul personal s-a depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, bărbatul a declarat că fusese nevoit să-şi perfecteze un alt permis de conducere, fiindcă actul iniţial i-a fost retras. 

Într-un alt caz, consemnat în acelaşi punct de trecere, este documentată o conaţională de 48 de ani ce se întorcea din Italia. Pentru a fi scutită de regimul de autoizolare pasagera a prezentat un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 ce demonstrează dovada imunizării sale. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că în ziua vaccinării femeia nu se afla în ţară, deşi actul era cu însemnele unei instituţii medicale autohtone. 

În PTF Giurgiuleşti – Galaţi, acelaşi tertip a folosit o altă conaţională de 33 de ani, originară din raionul Cahul. În timpul verificării certificatului de imunizare împotriva Covid-19, care ar fi eliberat de una din instituţiile medicale moldoveneşti, poliţiştii de frontieră au depistat că în data administrării vaccinului cetăţeanca se afla peste hotare. Deşi şiretlicul i-a fost deconspirat, tânăra şi-a susţinut poziţia precum că s-a imunizat împotriva Covid-19, însă refuzând alte detalii să ofere. 

În PTF Cahul, poliţiştii de frontieră au identificat la un tânăr din oraşul Străşeni o carte de identitate cu indici de falsificare. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieşire din R. Moldova, în calitate de pasager al unei maşini de ocazie, cu destinaţie - Belgia. După acţionarea conform analizei de risc, în portmoneul pasagerului de 20 de ani a fost depistată cartea de identitate, care ar fi emisă de autorităţile române pe numele său. Din startul cercetărilor s-a stabilit neveridicitatea acesteia. Tânărul a mărturisit că acum doi ani şi-a perfectat actul contra sumei de 150 de euro, în scopul de a reuşi să se angajeze la un post de lucru mai plătit peste hotare.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, iar la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun în privinţa făptaşilor.

Similare
RECOMANDĂRI