Avocatul Ilie Rotaru creează Tribunalul Popular pentru Anchetarea Crimelor Justiţiabililor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul Ilie Rotaru creează Tribunalul Popular pentru Anchetarea Crimelor Justiţiabililor

Avocatul Ilie Rotaru anunţă crearea Tribunalului Popular pentru Anchetarea Crimelor Justiţiabililor. Într-o conferinţă de presă la IPN, Ilie Rotaru, preşedinte numit al Tribunalului, a declarat că instituţia va avea statut de asociaţie obştească şi deocamdată nu deţine un sediu. Cetăţenii îl pot anunţa personal despre eventualele nedreptăţi la care au fost supuşi la numărul de telefon: 068919181.

Ilie Rotaru a lansat o invitaţie către toţi doritorii să vină luni, 15 iulie, în faţa Bibliotecii Naţionale, pentru a contribui la crearea Tribunalul Popular pentru Anchetarea Crimelor Justiţiabililor şi, eventual, să se înscrie în rândurile membrilor acestuia. Întâlnirea este fixată pentru ora 12.00.

Ilie Rotaru spune că personal s-a confruntat cu dosare fabricate. În unul a fost condamnat, dar a depus recurs la Curtea de Apel. Cum evoluează cel de-al doilea dosar nu cunoaşte. Acesta i-a fost deschis după ce a ieşit cu declaraţii în spaţiul public despre „deposedarea averilor de la „Gemeni” (casa de comerţ) de către Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc”.

Ilie Rotaru spune că în anii 1990-1994 a fost şeful Direcţiei juridice a Departamentului de privatizare, semnând mai multe sute de permise pentru reorganizarea întreprinderilor de stat în societăţi pe acţiuni. Susţine că a păstrat mai multe documente din anii 90, pe care le poate pune la dispoziţia persoanelor interesate.

Avocatul a mai spus, în altă ordine de idei, că a depus actele pentru a participa la concursul pentru funcţia de director al CNA şi îşi va prezenta dosarul şi pentru funcţia de procuror general.

Similare
RECOMANDĂRI