Avocaţii lui Oleg Sternioală: Au existat cinci tentative de efectuare neautorizată a cercetării la domiciliul lui Oleg Sternioală
Vizualizari:

Avocaţii lui Oleg Sternioală: Au existat cinci tentative de efectuare neautorizată a cercetării la domiciliul lui Oleg Sternioală

Alexandru Tabarcea, avocatul ex-vicepreşedintelui Colegiului Civil al Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, spune că au existat cinci tentative de efectuare neautorizată a cercetării la domiciliul clientului său.

Într-un comunicat trimis instituţiilor de presă, apărătorul lui Oleg Sternioală afirmă că că scopul cercetărilor la faţa locului nu era evaluarea imobilului, ci acela de a se pătrunde în domiciliu pentru efectuarea unei alte percheziţii.

„Menţionăm că pe data de 4 noiembrie 2019 acesta ( procurorul de caz Roman Statnîi - nota red.) a efectuat deja o percheziţie neautorizată!”, a scris Alexandru Tabarcea.

Avocatul a mai menţionat că, deşi instanţa de judecată a refuzat pe pe 10 ianuarie 2020 efectuarea percheziţiei la domiciliul lui Oleg Sternioală, totuşi procurorul de caz a ordonat pe 11 ianuarie ca percheziţia să fie efectută, Roman Statnîi minţind în mai multe situaţii.

„La fel, Statnîi a minţit  despre echipa de intervenţie forţată, care nu a fost la faţa locului . Acesta a minţit şi despre faptul că avocaţii nu au contestat încheierea numită de el “ambiguă” . De asemenea, Statnîi a minţit, comunicând public despre cele 16 milioane de lei care  precum că ar fi cheltuielile familiei Sternioală.  Probele contrarii au fost prezentate în cadrul procesului penal”, a afirmat avocatul Alexandru Tabarcea.

Amintim că după mai multe încercări, procurorii şi experţii au reuşit să intre în casa fostului magistrat Oleg Sternioală, învinuit într-un dosar de spălare de bani, pentru a-i evalua bunurile.
Similare
RECOMANDĂRI