După mai multe încercări, procurorii au intrat în casa fostului magistrat Oleg Sternioală
Sursa foto:Ziarul de Gardă Vizualizari:

După mai multe încercări, procurorii au intrat în casa fostului magistrat Oleg Sternioală

După mai multe încercări, procurorii şi experţii au reuşit să intre în casa fostului magistrat Oleg Sternioală, învinuit într-un dosar de spălare de bani, pentru a-i evalua bunurile.

 Fostul vice-preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a deschis singur porţile casei, după ce a văzut echipa de intervenţie pregătită să pătrundă forţat în gospodăria sa, scrie anticorupţie.md.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Roman Statnîi, procurorul pe caz a comunicat că, după ce sâmbătă dimineaţă Sternioală le-a refuzat accesul la domiciliu, a emis o ordonanţă de efectuare a percheziţiei în cazurile când nu este posibilă amânarea.

Legislaţia prevede astfel de intervenţii în lipsa unui mandat eliberat de instanţă, cu condiţia ca ordonanţa să fie legalizată în termen de 24 de ore de un judecător de instrucţie.

Oleg Sternioală a fost reţinut pe 4 noiembrie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporţii deosebit de mari.

După ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, a fost lăsat să plece acasă. Judecătoria Chişinău a respins demersul procurorilor anticorupţie privind plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Similare
RECOMANDĂRI