Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au furat un BMW pentru o plimbare, dar au fost reţinuţi de Poliţişti

Doi indivizi, de 16 şi 18 ani, locuitori ai capitalei, au fost reţinuţi de ofiţerii secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie a sec. Râşcani, pentru răpirea unui automobil.

La 22 august, poliţiştii fost sesizaţi de un bărbat care a comunicat că i-a fost răpit automobilul de marca „BMW”, care era parcat pe str. Andrei Doga din sectorul Râşcani. Suma prejudiciului a fost estimată de către proprietarul unităţii de transport la 100 000 de lei. 

Poliţiştii imediat au dispus măsuri speciale de investigaţie pentru depistarea automobilului cât şi a făptaşilor care au comis răpirea automobilului. 

În cadrul acţiunilor ofiţerii de investigaţie, au stabilit suspecţii în comiterea infracţiunii, aceştia au fost stopaţi la scurt timp de către un echipaj INSP. Ca urmare a măsurilor demarate de ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală, suspecţii au fost reţinuţi şi escortaţi la inspectorat pentru audieri. 

În cadrul acţiunilor procesual penale aceştia şi-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraş. Tinerii nu sunt la prima abatere anterior fiind cercetaţi penal pentru infracţiuni similare şi jafuri. 

Actualmente indivizii sunt cercetaţi penal în stare de libertate. Aceştia sunt cercetaţi penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracţiune care conform legislaţiei se pedepseşte cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele: 

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa. 

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute. 

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în sistemul de pornire. 

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie. 

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare

Similare
RECOMANDĂRI