Au dat 8000 de euro pentru a-şi scoate feciorii din puşcărie. Cel care a luat banii nu s-a ţinut de cuvânt şi a ajuns, într-un final, pe mâna CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au dat 8000 de euro pentru a-şi scoate feciorii din puşcărie. Cel care a luat banii nu s-a ţinut de cuvânt şi a ajuns, într-un final, pe mâna CNA

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins 8000 de euro de la părinţii a doi deţinuţi, condamnaţi la 9 şi 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. În schimbul banilor, ar fi promis că ar avea influenţă asupra judecătorilor şi că i-ar putea determina să le modifice pedeapsa în una mai blândă.

Potrivit denunţătorilor, intermediarul nu s-ar fi ţinut de cuvânt, deciziile magistraţilor rămânând neschimbate în privinţa feciorilor lor. Atunci când au solicitat să le returneze banii, bănuitul ar fi promis că i-ar putea influenţa pe responsabili din cadrul sistemului penitenciar, dar şi această promisiune nu ar fi fost onorată.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 7 ani de închisoare.  În prezent, acesta se află în izolatorul CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
 
Similare
RECOMANDĂRI