Astăzi este ultima zi în care persoanele interesate de funcţia de procuror general interimar pot să-şi mai depună dosarele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi este ultima zi în care persoanele interesate de funcţia de procuror general interimar pot să-şi mai depună dosarele

Cei care doresc să candideze pentru funcţia de procuror general interimar sunt îndemnaţi de către Parlament să îşi depună dosarele până astăzi, 29 iulie, ora 17:00. Anunţul a fost făcut sâmbătă, 27 iulie.

Dosarele pot fi depuse la Comisia juridică, numiri şi imunităţi. Cei care pretind la această funcţie trebuie să prezinte o scrisoare de motivare, CV-ul şi o declaraţie pe propria răspundere, precum că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a fi procuror.

Un procuror general interimar trebuia să fie propus preşedintelui Republicii Moldova în şedinţa de vineri, 26 iulie, a Consiliului Superior al Procurorilor. Şedinţa însă a fost amânată, din lipsă de cvorum. Potrivit legii, recent modificate de Parlament, Procurorul General interimar urmează a fi ales de Legislativ şi apoi – propus şefului statului pentru numirea în funcţie prin decret.

În prezent, procuror general interimar este Igor Popa, după ce Eduard Harunjen a demisionat, pe 11 iulie.

Similare
RECOMANDĂRI