Agenţii economici s-au plâns la CNA că li se cere mită pentru obţinerea certificatelor sanitar-veterinare. Două persoane - reţinute
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Agenţii economici s-au plâns la CNA că li se cere mită pentru obţinerea certificatelor sanitar-veterinare. Două persoane - reţinute

Medicul veterinar al Direcţiei teritoriale Cahul şi Vulcăneşti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi proprietarul unui abator din Cahul au fost reţinuţi. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi cerut bani de la agenţii economici din zonă, care vindeau produse de origine animală, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare.

Potrivit CNA, medicul veterinar elibera certificatele sanitar-veterinare pentru vinderea cărnii de vită sau de porc numai după ce primea, pe lângă taxa oficială de 54 de lei, un adaos de 800 de lei per act. Banii ajungeau la el prin intermediul unui şef de abator, care avea rolul de intermediar în afacerea cu certificate.

Ofiţerii CNA au fost sesizaţi de mai mulţi agenţi economici care s-au plâns că sistematic li se cer bani pentru certificatele sanitar-veterinare.

După ce CNA a pornit investigaţiile, monitorizând activitatea ilicită a bănuiţilor timp de mai multe săptămâni, medicul veterinar şi proprietarul abatorului au fost reţinuţi.

Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. În prezent, aceştia se află în custodia CNA pentru 72 de ore. CNA şi procurorii continuă investigaţiile în acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI