A fost stabilită data Adunării Generale a Judecătorilor
Vizualizari:

A fost stabilită data Adunării Generale a Judecătorilor

Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să se desfăşoare pe 23 octombrie. Agenda şi data şedinţei au fost aprobate marţi, 18 august, de Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit CSM, data este stabilită de principiu, însă ar putea fi modificată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a recomandărilor specialiştilor, transmite IPN.

Anatol Pahopol, preşedintele interimar al CSM, a menţionat că la Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să fie ales un membru permanent al Consiliului din rândul judecătorilor. Or, Anatol Pahopol este în calitate de membru supleant. Potrivit lui, acesta este un pas spre alegerea preşedintelui permanent al CSM.

La aceeaşi şedinţă ar urma să fie aleşi patru membri ai Colegiului pentru Selecţia şi Cariera Judecătorilor şi doi membri în Colegiul de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor, ambele organe specializate ale CSM.

Anul trecut, după ce CSM a respins demersul unor magistraţi de a convoca Adunarea Generală, un grup de judecători a convocat şedinţa extraordinară pe 27 septembrie. Atunci, participanţii la Adunarea Generală au decis revocarea din funcţie a celor şase judecători delegaţi în Consiliul Superior al Magistraturii. Pe 30 septembrie, CSM a adresat o contestaţie, cerând anularea hotărârii din 27 septembrie.

O nouă şedinţă a Adunării Generale, la care urma să fie aleasă o nouă componenţă a membrilor CSM din rândurile judecătorilor, a fost programată pentru data de 25 octombrie. Însă Adunarea nu a putut fi desfăşurată în lipsă de cvorum. La mijlocul lunii ianuarie, CSM a stabilit convocarea Adunării Generale a Judecătorilor pentru data de 13 martie, însă aceasta a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI