Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala TVR MOLDOVA: Avocatul Iulian Rusanovschi, laureat al Premiului pentru iniţiativă civică

TVR MOLDOVA a oferit Premiul pentru iniţiativă civică avocatului Iulian Rusanovschi.

Avocat de profesie, pasionat de istorie şi cultură, de mai bine de 10 ani s-a dedicat reconstituirii memoriei istorice. A restaurat mai multe monumente din perioada României Mari, iar de curând, a refăcut bustului primului preşedinte al Curţii de Apel Chişinău, care a instituit Limba Română ca limbă oficială în instanţele judecătoreşti - Vespasian Erbiceanu.

A scris cartea „Războiul monumentelor”, ce reprezintă rodul a 6 ani de cercetare. „Prin această lucrare, am încercat să scot din umbra istoriei soarta monumentelor interbelice din Basarabia, Bucovina şi Transnistria, deoarece multe au fost distruse sau ascunse în cimitire pentru a fi ferite de invazia bolşevică şi mai apoi date uitării” mărturiseşte autorul, care a restabilit peste 20 de monumente interbelice închinate Regelui Ferdinand I şi românilor basarabeni căzuţi în cele două războaie mondiale.

De menţionat că în cadrul Galei Premiilor TVR MOLDOVA sunt premiate personalităţi din spaţiul românesc, care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii, se numără: promovarea istoriei şi limbii române,  a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.
 

 
Similare
RECOMANDĂRI