Vladimir Putin nu îl mai vrea pe Iurii Chaika în funcţia de procuror general al Rusiei
Sursa foto:TACC (Iurii Chaika) Vizualizari:

Vladimir Putin nu îl mai vrea pe Iurii Chaika în funcţia de procuror general al Rusiei

Vladimir Putin, preşdintele Federaţiei Ruse, vrea demiterea procurorului general rus Iurii Chaika şi îl propune în această funcţie pe Igor Krasnov.

Vladimir Putin a prezentat Consiliului Federaţiei candidatura vicepreşedintelui Comitetului de Investigare al Federaţiei Ruse Igor Krasnov pentru postul de procuror general al Federaţiei Ruse şi propunerea de demitere a lui Iurii Chaika din acest post în legătură cu transferul către un alt loc de muncă", a declarat serviciul de presă al Kremlinului.

Amintim că săptămâna trecută, Vladimri Putin a vorbit despre o schimbare rapidă a sistemului politic, care a dus la demisia lui Dmitri Medvedev din funcţia de premier şi a guvernului acestuia.

Modificările aduse de Putin, care ar amenda constituţia pentru a crea noi centre de putere în afara preşedinţiei, au fost percepute la scară largă că îi dau posibilitatea liderului de la Kremlin să-şi extindă puterea odată ce părăseşte preşedinţia în 2024. El a dominat politica rusă, ca preşedinte sau ca prim-ministru, timp de două decenii.
Similare
RECOMANDĂRI