VIDEO. Franţa: Cetăţenii care vin din 16 ţări, testaţi pe aeroporturi şi în porturi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Franţa: Cetăţenii care vin din 16 ţări, testaţi pe aeroporturi şi în porturi

Franţa îi testează acum pe toţi călătorii care ajung în aeroporturi şi porturi, pe cei veniţi din 16 ţări în care circulaţia virusului este intensă iar numărul de contaminări este mare. Există şi excepţii - cei care fac dovadă unui test negativ COVID-19, făcut cu 72 de ore înainte de data plecării, potrivit stiriletvr.ro.


Pe lista celor 16 ţări cu risc, anunţate de autorităţile franceze fac parte, printre altele, Statele Unite ale Americii, Brazilia, India, Israel, Quatar, Peru, Serbia, Algeria, Turcia, ţări cu multe cazuri de COVID-19.

Procedura este simplă şi se realizează imediat după aterizare.

Testele se analizează rapid, în mai puţin de 4 ore, iar rezultatele sunt transmise autorităţilor sanitare. Cei cu rezultat pozitiv intră imediat în carantină pentru 14 zile.

Masca este obligatorie în Franţa în toate spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi în aeroporturi.

Ministrul Sănătăţii a recomandat purtarea măştii pe străzi şi în zonele aglomerate după ce s-a observat o uşoară relaxare a populaţiei.

Rămâne la latitudinea autorităţilor locale să impună această măsură, care a fost deja adoptată în unele oraşe şi destinaţii de vacanţă.

Similare
RECOMANDĂRI