VIDEO. Autorităţile locale dintr-un sătuc din sudul Italiei oferă cazare gratuită, în încercarea de a atrage turişti
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Autorităţile locale dintr-un sătuc din sudul Italiei oferă cazare gratuită, în încercarea de a atrage turişti

Un primar din Italia oferă, gratuit, cazare celor interesaţi de o vacanţă de neuitat în regiune. Ideea a venit de la o asociaţie care susţine dezvoltarea turismului în peninsulă. Acum, din cauza pandemiei, acest sector care aduce sume mari la buget este grav afectat, aşa că orice idee este binevenită, potrivit stiriletvr.ro.

Sătucul din sudul Italiei pare uitat de lume. San Giovani din provincia Molise era odinioară o aşezare înfloritoare cu peste 2000 de locuitori. Acum, abia dacă mai trăiesc 600 de oameni aici, majoritatea bătrâni.

Primarul, de formaţie arhitect, a trăit până nu demult la Roma, dar a fost cucerit de regiune, aşa că acceptat imediat ideea unei asociaţii de a oferi cazare gratuită pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa aici. A reuşit chiar să restaureze o bună parte din casele de piatră din San Giovani.

Oferta este generoasă. Nici un ban pentru o şedere de până la 4 luni sau pe toată perioada verii. Pentru cei care nu provin din regiune sau nu au rude aici, singura condiţie este ca în toată perioada petrecută în San Giovani să exploreze regiunea şi apoi să ducă vorba mai departe despre meleagurile din Molise.
 

Similare
RECOMANDĂRI